КП НІКОПОЛЬВОДОКАНАЛ

Аварійно-диспетчерська служба: 066-384-16-34, 067-203-86-04

КП НІКОПОЛЬВОДОКАНАЛ

Аварійно-диспетчерська служба: 066-384-16-34, 067-203-86-04

Що до технічної води у 2018р.

13.03.2018 року у виконкомі Нікопольської міської ради проводилася нарада з питань постачання технічної води на якій начальник КП «Нікопольводоканал» Великий Ю.М. озвучив наступну інформацію:
технічна вода на полив садових ділянок населенню приватного сектору західної частини міста (квартал №1-7 та №10) та пос. Північний (квартал №22) здійснюється потужностями ПРаТ «Енергресурси». Завдяки поставці технічної води в цих кварталах було вирішено питання тиску та постачання питної води в літній період. Без постачання технічної води в спеку, з низьким тиском води або в деякі часи і без питного водопостачання, можуть залишитися квартали №3, 2, 22 та багатоповерхівки 3-ї дільниці.
По питанню проблеми поливу земельних ділянок мешканців кварталів приватного сектору були проведені засідання, на останньому з яких було розглянуто декілька варіантів вирішення подачі технічної води, які б могли задовольнити всі сторони.
Так, по розрахункам КП «Нікопольводоканал» теоретично можливо підняти тиск питної води у системі водопровідних мереж, щоб води було достатньо у поливний сезон до кінцевих точок водопостачання, але зношені водопровідні мережі не витримають такого тиску і це призведе до аварійності на мережах та в підсумку до відсутності водопостачання. Тобто технічна можливість підняти тиск водопостачання у мережах відсутня.
Враховуючи, що 15 вулиць приватного сектору є тупиковими, є проблема зниження тиску водопостачання на цих ділянках. Для вирішення цього питання запропоновано на першому етапі проложити кілометр трубопроводу на вулиці Херсонській, закільцювати дані вулиці, що дасть можливість уникнути гідроударів у мережі та вирівняти тиск у мережі.
Також на теперішній час неможливо знайти компромісу по платежам від населення за техводу. Неможливо знайти компромісу і з ПРаТ «Енергресурси», які наполягають на наданні послуги тільки за умови предоплати за техводу, або за умови підписання договорів з юридичними особами (розглядається питання підписання договорів як від кварталу, так і від об’єднаних декілька кварталів). Також ПРаТ «Енергресурси» повідомили КП «Нікопольводоканал», що у цьому році змінюється вартість послуг постачання техводи: у минулому році вона складала 2,60 грн. за 1м3, а у цьому буде 3,08 за 1м3.
Ідеальним та самим дешевим варіантом на сьогодення є вирішення питання постачання технічної води лише по прямим договорам з квартальними комітетами, що підсилить виконання платіжної дисципліни, а також підвищить відповідальність керівництва квартальних комітетів по догляду за втратами та крадіжками води.
Крім того у квартальних комітетів появиться нагода заключити договори на ремонт та обслуговування систем постачання технічної води з будь якою організацією в м. Нікополь на тендерній основі.
Особливо питання підписання прямого договору з ПРаТ «Енергресурси» стосується 22 кварталу, якому ми пропонуємо заключити такий договір.
Також, як варіант, пропонуємо головам квартальних комітетів заключити договір на поставку технічної води як фізичній особі та розраховуватися по водолічильнику, поставленому на мережі що подає технічну воду на квартал. В такому випадку КП «Нікопольводоканал» буде купляти воду у ПРаТ «Енергресурси» та по тій же ціні надавати її кварталам.
Разом з тим, наголошую на цьому окремо, вирішення потребує питання сплати боргів, так як населення кварталів не своєчасно та не в повному обсязі здійснює оплату за використану технічну воду. Так, по КП «Нікопольводоканал» залишок не сплачених боргів становить більше 300,00 тис. грн. Також населення винне за технічну воду компанії «Ніка Енерджи», яка займалась поставками технічної води останні 2 роки. Заборгованість мають мешканці усіх кварталів, особливо мешканці кварталу №6.

Добавить комментарий