КП НІКОПОЛЬВОДОКАНАЛ

Аварійно-диспетчерська служба: 066-384-16-34, 067-203-86-04

КП НІКОПОЛЬВОДОКАНАЛ

Аварійно-диспетчерська служба: 066-384-16-34, 067-203-86-04

КП Нікопольводоканал встановлює антимагнітні пломби.

Про використання антимагнітних пломб

КП «Нікопольводоканал» з метою убезпечення себе від шахрайства з боку нечесних споживачів, впровадило встановлення індикаторів впливу постійного магнітного поля, чутливих до дії постійних магнітних полів усіх напрямків.

Нажаль, конструкція побутових, найбільш поширених, приладів обліку води така, що підведене зовнішнє магнітне поле здатне зупиняти лічильники або спотворювати їх покази.

Після проведення аналізу споживання у деяких абонентів, після встановлення індикаторів впливу постійного магнітного поля, збільшилось більш ніж на 50% у порівнянні з аналогічним та попереднім періодом.

Корисна інформація.

Антимагнітна пломба – це наклейка з пломбувального скотча, на якій кріпиться капсула зі спеціальною чутливою до магніту суспензією, чутливої до зняття. Антімагніт кріпиться на лічильник і починає працювати відразу після установки.

Згідно технічної характеристики індикатора поріг спрацювання магнітного індикатору для постійних магнітних полів — 100 мТл. Індикатор стабільно працює при температурі повітря від -40ºС до + 120ºС, стійкий до сонячного випромінювання, відносної вологості повітря до 100% (при температурах до + 60ºС), термоокислювального старіння, мінеральному маслу.

Зміна індикатором свого вигляду, свідчить про втручання споживачем  в параметри розрахункових засобів (систем) з метою зміни їх показів.

Наразі процес встановлення та експлуатації пломб відпрацьований, контролери та слюсарі мають необхідні навики. Випадкі відклеювання виключені. 

Якщо індикатор змінює свій вигляд, це означає те, що власник лічильника хотів змінити показання лічильника в свою користь, мав намір зупинити його.

Для кожної пломби характерний свій номер, тобто справжню пломбу можна визначити за індивідуальним номером. Пломба не розрахована на зняття, оскільки при будь-якому втручанні структура індикатора змінюється.

Пломби, які встановлює КП «Нікопольводоканал», проходили ретельну перевірку виробником. Перед введенням в експлуатацію вони проходили тестування на різного роду ушкодження, а саме: падіння з висоти, занурювання в воду.

Також важливою інформацією є те, що пломба може пошкодиться при впливі інших факторів.

З обережністю перевіряйте яке обладнання або пристрій знаходиться поруч з антимагнітним пломбою. Оскільки сильним магнітним полем або зварювальні роботи можуть пошкодити цілісність пломби. Індикатор пошкодиться і тоді буде складно довести причину його виходу з ладу.

Теоретична частина.

Відповідно до п.п.3.1 п.3 Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 27 червня 2008 року №190 та зареєстрованих у МЮУ Країни 07 жовтня 2008 року, розрахунки за спожиту питну воду та скид стічних вод здійснюються на підставі показів засобів обліку.

П. 13.1 ДБН В.2.5-64:2012  передбачено, що для лічильників води, які установлюються на вводах в квартири, дозволяється застосовувати додатковий захист від маніпулювання показаннями лічильників.

На прилад обліку води встановлюється антимагнітний індикатор зі складанням акту.

П.п.5.18 п.5 Правил № 190 передбачено, що споживач відповідає за цілісність та збереження засобів обліку, пломб і деталей пломбування, встановлених представниками територіальних органів Держспоживстандарту або виробником в місцях з’єднань засобів обліку, запірної арматури, манометра та іншого обладнання вузла обліку незалежно від місця його розташування. Знімати засоби обліку, здійснювати будь-які зміни їх частин або зміни положення на водомірному вузлі, де їх встановлено, знімати пломби, накладені органами Держспоживстандарту або виробником, має право лише виробник або споживач за дозволом виробника. У разі самовільних дій споживач сплачує витрату води згідно Правил.

П.п.3.3 п.3 Правил № 190 визначено, що у разі без облікового використання, виробник виконує розрахунок витрат води за пропускною спроможністю труби вводу при швидкості руху води в ній 2,0 м/сек. та дією її повним перерізом протягом 24 години за добу.

Відповідно до п.п. 3.4 п.3 Правил № 190 розрахунковий період при без обліковому водокористуванні встановлюється з дня початку такого користування, якщо термін визначити неможливо, розрахунковий період становить один місяць.

Якщо до вас завітала підозріла особа, котра назвалась працівником водоканалу, попросіть її пред’явити посвідчення, якщо ж сумнів не зник — зателефонуйте до КП “Нікопольводоканал” 050-762-63-03, 097-537-18-35, аби уточнити, чи направлявся вказаний працівник за вашою адресою.