КП НІКОПОЛЬВОДОКАНАЛ

Аварійно-диспетчерська служба: 066-384-16-34, 067-203-86-04

КП НІКОПОЛЬВОДОКАНАЛ

Аварійно-диспетчерська служба: 066-384-16-34, 067-203-86-04

Обгрунтування щодо необхідності зміни тарифів на централізоване водопостачання, водовідведення та на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) КП «Нікопольводоканал» у 2018 році.

На сьогоднішній день для КП «Нікопольводоканал» діють тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення, встановлені Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг №1343 від 02.11.17р. та складають:

  • централізоване водопостачання – 5,80 грн за 1 м³;
  • централізоване водовідведення – 9,61 грн за 1м³;
  • разом водопостачання та водовідведення 15,41 грн за 1 м³.

 

Розрахунки цих тарифів здійснено ще у 2016 році, з урахуванням діючих на той момент цін/тарифів на електроенергію, реагенти, паливно-мастильні матеріали, законодавчих гарантій з нарахування заробітної плати, тощо. На сьогоднішній день фактичні витрати на виробництво не відшкодовуються діючими тарифами. Так, за період з 2016 по 2018 рік,  в зв’язку з інфляційними процесами, вартість електроенергії зросла на 8%, хлору – на 86%, гіпохлориту натрію – на 39%, паливно-мастильні матеріали — 30%. Неодноразово за цей період збільшувався  розмір мінімальної заробітної плати в державі, зросли податки, збори відповідно до чинного законодавства.

Саме тому на підприємстві виникає брак грошових коштів, що призводить до неможливості виконувати в повному обсязі свої зобов’язання з оплати за спожиті енергоносії, реагенти, матеріальні ресурси, податки та збори, що, в свою чергу, ставить під загрозу стабільне функціонування  водопровідно-каналізаційного господарства міста.

Єдиним вирішенням проблеми, що склалася, є перегляд та встановлення нових економічно обґрунтованих тарифів на централізоване водопостачання, водовідведення та на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем). Тому, КП «Нікопольводоканал» буде подано до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Заяву про встановлення тарифів на централізоване водопостачання, водовідведення та на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем). Розрахунки тарифів здійснено відповідно до чинного законодавства України з урахуванням діючих цін на енергоносії, паливно-мастильні матеріали, реагенти, мінімальної заробітної плати та фактичного обсягу реалізації послуг.

Згідно зі здійсненими розрахунками, планове зростання тарифів складе 36%, тобто орієнтовний розмір складатиме:

  • централізоване водопостачання, послуги з централізованого постачання холодної води (з використанням внутрішньобудинкових систем) – 8,45 грн з ПДВ за 1 м³;
  • централізоване водовідведення, послуги з централізованого водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) – 12,54 грн з ПДВ за 1м³;
  • разом водопостачання та водовідведення 20,99 грн за 1 м³.

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань щодо вищезазначеного приймаються до 08.04.2018р. за адресою: 53219, м. Нікополь, вул. Перспективна, буд. 180, тел. (05662) 3-35-00, або на електронну пошту vodokanal.peo@gmail.com.

Добавить комментарий